Instituția Prefectului Județul IalomițaInstituția Prefectului Județul Ialomița
  
Instituţia PrefectuluiInstituţia PrefectuluiServicii onlineServicii onlinePaşapoarte şi permisePaşapoarte şi permiseSITUAŢII DE URGENŢĂSITUAŢII DE URGENŢĂLegislatieLegislatieContactContact

Comunicări privind fenomenele meteorologice periculoase:

Informare: fenomenele meteorologice periculoase prognozate vor începe nu mai devreme de 72 de ore de la data emiterii mesajului; informarea va fi actualizată sau nu printr-un mesaj de atenţionare/avertizare.

Atenţionare: fenomenele meteorologice din mesaj vor începe în mai puţin de 72 de ore, dar nu mai devreme de 36 de ore din momentul emiterii mesajului; atenţionarea va fi actualizată printr-un mesaj de avertizare sau un nou mesaj de atenţionare, în funcţie de gravitatea fenomenului prevăzut.

Avertizare: fenomenele meteorologice din mesaj vor începe în mai puţin de 36 de ore, din momentul emiterii mesajului şi pot conduce la pagube importante.Legenda de coduri de culori pentru atenţionările şi avertizările meteorologice:

Roşu: sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger). Există risc de viituri majore.

Portocaliu: sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger). Există risc de viituri pe râurile mici.

Galben: fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate, răcirea vremii) sunt obişnuite pentru zona respectivă dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi. Există risc de creşteri de debite şi niveluri.

Verde: nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

Actualizat in - 20/10/2016, la ora 10:46.
Cautare
 
Copyright © 2003 - 2007 SOBIS Solutions. Design realizat de SOBIS Solutions.